Tarieven

Tarieven Notariaat en Offertes aanvragen

Onderzoek wijst uit dat mensen in eerste instantie afgaan op alleen een tarief. Dat kan bij sommige aanbieders verrassend laag lijken, terwijl er dan achteraf toch nog extra kosten worden berekend. Onze tarieven zijn zonder verborgen extra kosten zodat u vóóraf weet waar u aan toe bent.  Wij zijn graag transparant vandaar dat u de meeste tarieven op onze website te vinden zijn. 

De bijgevoegde bijlages waarin eventuele extra kosten zijn vermeld, maken onderdeel uit van de offertes.

Een kort kennismakingsgesprek met de notaris is altijd gratis. Tijdens dit gesprek worden echter geen adviezen gegeven. 

Wilt u een gratis advies of heeft u een korte vraag bezoek dan ons gratis inloopspreekuur op dinsdagmiddag van 16.00 – 17.00 uur. Dit gesprek zal maximaal een kwartier duren.  Maak dan wel even een afspraak als u langs wilt komen.

Onze tarieven / offertes gaan uit van gebruikelijke situaties waarin zich geen bijzondere omstandigheden voordoen. Mocht tijdens de bespreking of  bij het geven van de opdracht blijken dat er wel sprake is van bijzondere omstandigheden en resulteert dit in extra werkzaamheden dan worden die  werkzaamheden extra in rekening gebracht. U wordt daar uiteraard van tevoren over geïnformeerd.

Tarieven huis & hypotheek
Vraag een vrijblijvende offerte

Tarieven Mediation

Voor een mediationgesprek hanteert ons kantoor een tarief van € 180,- per uur (inclusief btw).  Het 1e kennismakingsgesprek is altijd gratis. Er worden voor de mediation zelf geen andere kosten in rekening gebracht, bijv. huur van een locatie, reistijd en u ontvangt een gespecificeerde declaratie.  De partijen die een mediator inschakelen, betalen die kosten gezamenlijk en dat is een stuk voordeliger dan wanneer u een advocaat inschakelt. Doorgaans worden deze kosten gelijkelijk verdeeld, maar de partijen kunnen onderling natuurlijk tot een andere verdeling komen. In sommige gevallen wordt mediation door de rechtsbijstandsverzekering vergoed. Check uw polisvoorwaarden of de kosten voor mediation worden gedekt. 

Gemiddeld bestaat een mediation uit 3 tot 5 bijeenkomsten. Iedere bijeenkomst duurt meestal 2 uur, omdat de bijeenkomsten heel intens kunnen zijn, maar dat kan ook langer zijn als daar behoefte aan is.  Voordat het mediationtraject begint, maakt u afspraken over de kosten en de verdeling daarvan. Ook wanneer mediation mislukt, moeten de gemaakte kosten aan de mediator worden betaald. Nadat de mediation is afgerond, komen er nog kosten bij, waarbij u moet denken aan het opstellen en indienen van het echtscheidingsconvenant bij de Rechtbank, de kosten voor de akten, zoals het ouderschapsplan, de akte van verdeling, de hypotheekakte en/of testamenten. Maar deze laatstgenoemde kosten heeft u ook als u uw echtscheiding via advocaten en de rechter zou regelen. Zie onze tarievenpagina voor een overzicht van de kosten van deze akten of vraag een vrijblijvende offerte.

Let wel: In de praktijk is het al gauw goedkoper een conflict via mediation op te lossen dan via de rechter. U heeft namelijk niet ieder een eigen advocaat nodig. Uit onderzoek van de Raad voor Rechtsbijstand blijkt dat in twee/derde van de gevallen mediation binnen 15 weken is afgerond. In ruim 3/4 van de gevallen zijn beide partijen tevreden met de afloop. Om wat voor soort conflict het ook gaat, zolang er van beide kanten bereidheid bestaat om over een oplossing te onderhandelen, heeft mediation kans van slagen!

Scroll naar boven